Monitorul Oficial 295/1994

De la wiki.civvic.ro
Sari la navigare Sari la căutare


Monitorul Oficial al României

Anul VI, Nr. issue::0295 - Partea I - Marți, 18 octombrie year::1994

Acte ale organelor administrației publice

Ordin privind acordarea licențelor și a autorizațiilor agenților economici care își desfășoară activitatea în domeniul naval

Ministerul Transporturilor
În temeiul prevederilor art. 1 din Decretul nr. 443/1972 privind navigația civilă și ale Hotărârii Guvernului nr. 452/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor,
ministrul transporturilor emite următorul ordin:

Art. 1. - Activitățile de transport naval de mărfuri și călători, prestațiile auxiliare în apele naționale în legătură cu aceste activități, precum activitățile lucrative care se desfășoară în perimetrul infrastructurilor de transport naval - porturi și căi navigabile -, prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul ordin, se vor desfășura de către toți agenții economici numai pe bază de autorizație acordată de Ministerul Transporturilor ca autoritate publică în domeniu.

Art. 2. - Pentru activitățile de transport naval prevăzute în anexa nr. 1, cap. A, la prezentul ordin autorizarea se realizează în două etape:

  • etapa I - obținerea licenței;
  • etapa a II-a - obținerea autorizației de efectuare a transporturilor.

Pentru celelalte activități prevăzute în anexa nr. 1, cap. B, la prezentul ordin este necesară numai obținerea autorizației.

Art. 3. - Pentru fiecare activitate prevăzută în anexa nr. 1, cap. A, Ministerul Transporturilor stabilește, prin caietul de sarcini, condițiile și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească agentul economic solicitant pentru a obține licența și, separat, pentru a obține autorizația. Caietele de sarcini pentru licențe se întocmesc pentru fiecare agent economic pe baza modelelor prevăzute în anexa nr. 3 la prezentul ordin, iar pentru autorizații, în anexele nr. 4.1.-4.19. la acesta. Ministerul Transporturilor va actualiza caietele de sarcini în concordanță cu modificările cadrului legal al fiecărei activități.

Art. 4. - Ministerul Transporturilor autorizează funcționarea agenților economici care desfășoară activitățile prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul ordin în baza avizului prealabil al administrației portului și/sau a căii navigabile respective și al autorităților publice competente (căpitănii, organe fitosanitare, organe vamale etc.).

Avizul administrației portului și/sau a căii navigabile va cuprinde condițiile tehnice și funcționale specifice desfășurării activității în perimetrul administrat, care ulterior vor fi incluse în caietul de sarcini.

Art. 5. - Pentru fiecare activitate care face obiectul autorizării unui agent economic, Ministerul Transporturilor stabilește prin caietul de sarcini, în funcție de caracteristicile infrastructurii, condițiile și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească agentul economic solicitant. Caietele de sarcini se întocmesc pentru fiecare agent economic pe baza modelelor prevăzute în anexa nr. 4 la prezentul ordin. Ministerul Transporturilor va actualiza caietele de sarcini în concordanță cu modificările cadrului legal al fiecărei activități.

Art. 6. - Obligația de a solicita acordarea licenței și/sau a autorizației o au toți agenții economici, persoane fizice sau juridice, române sau străine, indiferent de modul de înființare, de titularul dreptului de proprietate a capitalului social. Sunt exceptate administrațiile portuare și de căi navigabile, unitățile aparținând Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne, instituțiile publice care execută activități în porturi și pe căile navigabile, în scop de control vamal, control privind navigația civilă, inspecție sanitar-veterinară, inspecții efectuate de Registrul Naval Român.

Art. 7. - Licența acordată atestă capacitatea agentului economic de a efectua, în conformitate cu legislația internă în vigoare, precum și cu acordurile internaționale la care România este parte, activitățile cuprinse în anexa nr. 1, cap. A, la prezentul ordin, la un nivel de siguranță și calitate corespunzătoare, impus de caietul de sarcini.

Autorizația este documentul în baza căruia autoritatea publică permite unui agent economic să desfășoare în apele naționale și în perimetrul infrastructurilor de transport naval, precum și în apele internaționale, după caz, activitățile prevăzute în anexa nr. 1.

Licențele și autorizațiile se eliberează de către autoritatea desemnată, potrivit art. 3 și 4, la cererea agenților economici care fac dovada că îndeplinesc condițiile stabilite prin caietul de sarcini și care se angajează să respecte prevederile caietului de sarcini pe toată durata de valabilitate.

Licențele se acordă pentru o perioadă de 2 ani, iar autorizațiile pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea prelungirii, la cerere, pentru aceleași perioade.

Licențele și autorizațiile nu sunt transmisibile de la un agent economic la altul și nu pot fi utilizate în comun de mai mulți agenți economici.

Art. 8. - Un agent economic poate să dețină o licență simplă sau multiplă, precum și o autorizație simplă sau multiplă.

Art. 9. - Licențele și autorizațiile au forma prevăzută în anexa nr. 5 și, respectiv, nr. 6 la prezentul ordin.

Art. 10. - Metodologia privind obținerea licențelor și a autorizațiilor, controlul, suspendarea sau retragerea și prelungirea acestora este prevăzută în anexa nr. 7 la prezentul ordin.

Art. 11. - Agenții economici care la data intrării în vigoare a acestui ordin desfășoară activități cuprinse în anexa nr. 1 la prezentul ordin au obligația ca, în termen de 60 de zile de la această dată, să solicite Ministerului Transporturilor eliberarea licențelor și/sau a autorizațiilor.

Art. 12. - Ministerul Transporturilor are obligația ca, în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii, să comunice agentului economic acordarea sau neacordarea licenței și/sau a autorizației. Acordarea acesteia se comunică la Inspectoratul navigației civile și la administrațiile de port sau de căi navigabile interesate.

Inspectoratul navigației civile va informa căpităniile portuare în a căror sferă de autoritate urmează să se desfășoare aceste activități.

Contestațiile la refuzul de acordare a licențelor sau a autorizațiilor se rezolvă potrivit legii.

Art. 13. - Administrația portului sau a căii navigabile în perimetrul căreia a fost autorizată funcționarea agentului economic are obligația ca în contractele încheiate cu acesta să includă clauze în concordanță cu avizul dat în prealabil pentru autorizare.

Art. 14. - Agentul economic care a obținut licența și/sau autorizația are obligația ca, atât la sediul său, cât și la fiecare loc în care își desfășoară activitatea sau la bordul fiecărei nave, să dețină câte o copie după acestea, însoțită de caietele de sarcini, pe care să le prezinte organelor de control.

Art. 15. - În cazul în care agentul economic renunță să mai desfășoare activitățile pentru care a primit licența și/sau autorizația, are obligația să anunțe autoritatea emitentă cu 15 zile înainte și să depună la această autoritate documentele respective la încetarea activității.

Art. 16. - Nerespectarea condițiilor și a criteriilor în desfășurarea activităților pentru care s-a obținut licența și/sau autorizația atrage după sine suspendarea sau retragerea acestor documente. Aceste măsuri se vor comunica administrațiilor portuare sau de căi navigabile interesate și la Inspectoratul navigației civile, care va informa căpităniile portuare interesate.

Art. 17. - Pe data prezentului ordin se înființează compartimente de licențe și autorizații în cadrul Direcției porturilor și navigației maritime și al Direcției generale a Dunării și canalelor navigabile.

Compartimentele de licențe și autorizații au rolul de elaborare și actualizare a caietelor de sarcini, analiza documentațiilor, eliberarea și evidența licențelor și autorizațiilor. Relațiile și sarcinile compartimentelor de licențe și autorizații sunt cele prevăzute în anexa nr. 2 la prezentul ordin.

Controlul privind modul cum se respectă licențele și/sau autorizațiile acordate agenților economici se exercită de personalul din cadrul Direcției porturilor și navigației maritime, al Direcției generale a Dunării și canalelor navigabile și al Inspectoratului navigației civile, împuternicit în acest scop.

Art. 18. - Începând cu data intrării în vigoare a acestui ordin își încetează valabilitatea ordinele ministrului transporturilor nr. 158/1993 și nr. 159/1993 privind autorizarea trecerilor peste Dunăre și activitatea de pilotaj, precum și Decizia nr. 7/1994 a șefului Departamentului transporturilor navale privind operatorii portuari.

Agenții economici autorizați în baza acestor acte normative au obligația de a solicita, după caz, acordarea de licențe și/sau autorizații în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, în conformitate cu prevederile acestuia.

Art. 19. - Prezentul ordin se va publica în Monitorul Oficial al României și va fi pus în aplicare experimental pentru o perioadă de 2 ani de la data publicării. După perioada de experimentare, Ministerul Transporturilor își rezervă dreptul revizuirii lui.

Ministrul transporturilor, Aurel Novac | București, 28 august 1994 | Nr. 308.


Anexa Nr. 1

Activitățile
pentru care Ministerul Transporturilor autorizează agenții economici
Capitolul A

Autorizarea efectuării transporturilor în baza licenței:

  1. transport maritim de mărfuri;
  2. transport maritim de persoane;
  3. transport maritim de mărfuri periculoase;
  4. transport maritim de mărfuri agabaritice;
  5. transport maritim combinat feribot, RO-RO și de persoane;
  6. transport fluvial de mărfuri;
  7. transport fluvial de persoane;
  8. transport fluvial de mărfuri periculoase;
  9. transport fluvial de mărfuri agabaritice;
  10. transport fluvial combinat de mărfuri, călători, vehicule, pentru traversări căi navigabile.


Capitolul B

Autorizarea funcționării în perimetrul infrastructurilor de transport naval:

  1. încărcarea-descărcarea navelor în porturi, în rade sau în puncte izolate și amararea mărfurilor;
  2. expediții de mărfuri din porturi;
  3. depozitarea mărfurilor în magazii sau pe platforme portuare;
  4. legarea-dezlegarea navelor de la chei;
  5. agenturarea navelor;
  6. bunkerarea navelor;
  7. aprovizionarea navelor cu alimente și materiale;
  8. pilotajul navelor în porturi și pe căile navigabile;
  9. remorcajul pentru manevra navelor în rade, porturi și pe căile navigabile;
  10. extracții de balast din căile navigabile;
  11. depoluarea căilor navigabile și a acvatoriilor portuare;
  12. salvarea navelor;
  13. ranfluarea navelor;
  14. pescuitul industrial;
  15. măsurători batimetrice sau topometrice;
  16. dragarea, întreținerea, repararea căilor navigabile și a acvatoriilor portuare;
  17. construcții și reparații hidrotehnice, civile, industriale, drumuri, poduri, căi ferate etc.;
  18. curățări tancuri și hambare, preluări reziduuri de la nave;
  19. reparații utilaje portuare;
  20. reparații nave în afara incintei șantierului naval;
  21. transport rutier;
  22. reparații auto;
  23. reprezentanțe firme;
  24. servicii de control mărfuri;
  25. servicii de reclamă și publicitate;
  26. servicii de telecomunicații;
  27. cercetare științifică și proiectare;
  28. consultanță, servicii informaționale;
  29. servicii de salubrizare;
  30. servicii de pază;
  31. alte activități comerciale;
  32. agenții de docheri și de personal navigant.


Anexa Nr. 2

Sarcinile și relațiile
compartimentelor de licențe și autorizații
1. Sarcinile compartimentelor de licențe și autorizații

Compartimentele de licențe și autorizații (C.L.A.) sunt organe de lucru ale Direcției porturilor și navigației maritime și ale Direcției generale a Dunării și canalelor navigabile în cadrul sistemului de acordare a licențelor și a autorizațiilor privind efectuarea transporturilor navale și a prestațiilor auxiliare în apele naționale și în infrastructurile de transport naval și au următoarele sarcini:

  • elaborează și actualizează caietele de sarcini ale licențelor și ale autorizațiilor;
  • verifică și analizează documentațiile depuse de agenții economici care solicită acordarea licenței și/sau a autorizației și întocmirea raportului și a propunerii de acordare sau neacordare a acestora;
  • redactează licențele, autorizațiile, caietele de sarcini și angajamentele pentru fiecare agent economic;
  • ține evidența documentelor eliberate;
  • ține evidența cererilor și a dosarelor depuse de agenții economici la obținerea licențelor și/sau a autorizațiilor;
  • ține evidența și păstrează documentele întocmite cu ocazia controalelor efectuate la agenții economici;
  • elaborează corespondența specifică cu agenții economici care au solicitat licențe și/sau autorizații;
  • analizează documentația și propune reînnoirea licențelor și/sau a autorizațiilor;
  • asigură instruirea și coordonarea metodologică a corpului de experți-controlori ai activității agenților economici deținători de licențe și/sau autorizații;
  • ține evidența proceselor-verbale de control și comunică agenților economici și celorlalți factori interesați (căpitănii portuare și administrații de porturi și de căi navigabile) măsurile luate privind suspendarea sau retragerea licențelor și/sau a autorizațiilor;
  • ține evidența agenților economici care au renunțat la licențe și/sau autorizații și anunță factorii interesați (căpitănii portuare și administrații);
  • informează serviciile de statistică ale Ministerului Transporturilor asupra agenților economici deținători de licențe și autorizații.
2. Relațiile compartimentelor de licențe și autorizații

Compartimentele de licențe și autorizații sunt subordonate Direcției porturilor și navigației maritime și Direcției generale a Dunării și canalelor navigabile din cadrul Ministerul Transporturilor.

Compartimentele de licențe și autorizații colaborează cu serviciile de specialitate din cadrul Direcției porturilor și navigației maritime și al Direcției generale a Dunării și canalelor navigabile pentru actualizarea caietelor de sarcini, formarea și instruirea corpului de control și pentru informarea privind agenții economici cărora li s-au acordat licențe și autorizații.


Anexa Nr. 5

Ministerul Transporturilor
Seria .......... Nr. .........
Licență de transport naval

Agentul economic .........................................., cod fiscal ....................................., are capacitatea tehnică și profesională de a executa următoarele activități de transport naval:

1 Transport maritim de mărfuri MM
2 Transport maritim de persoane MC
3 Transport maritim de mărfuri periculoase MP
4 Transport maritim de mărfuri agabaritice MA
5 Transport maritim combinat feribot, RO-RO și de persoane MR
6 Transport fluvial de mărfuri FM
7 Transport fluvial de persoane FC
8 Transport fluvial de mărfuri periculoase FP
9 Transport fluvial de mărfuri agabaritice FA
10 Transport fluvial combinat de mărfuri, călători, vehicule, pentru traversări căi navigabile FT

în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. .............../....................... și ale caietului de sarcini anexat la prezenta.

Director,
Secretar de stat,
Data emiterii .......................
Valabilă până la ................................


Anexa Nr. 6.1

Ministerul Transporturilor
Seria .......... Nr. .........
Autorizație
pentru efectuare de transporturi navale

Agentul economic .................................................................................................................................., cod fiscal ..............................., deținător al licenței seria .........................nr. ......................., este autorizat să efectueze următoarele categorii de transporturi navale:

1 Transport maritim de mărfuri MM
2 Transport maritim de persoane MC
3 Transport maritim de mărfuri periculoase MP
4 Transport maritim de mărfuri agabaritice MA
5 Transport maritim combinat feribot, RO-RO și de persoane MR
6 Transport fluvial de mărfuri FM
7 Transport fluvial de persoane FC
8 Transport fluvial de mărfuri periculoase FP
9 Transport fluvial de mărfuri agabaritice FA
10 Transport fluvial combinat de mărfuri, călători, vehicule, pentru traversări căi navigabile FT

în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. ....................../..........................și ale caietului de sarcini anexat la prezenta.

Director,
Secretar de stat,
Data emiterii .......................
Valabilă până la ................................


Anexa Nr. 6.2

Ministerul Transporturilor
Seria .......... Nr. .........
Autorizație
de funcționare în perimetrul portuar

Agentul economic ..................................., cod fiscal ..........., este autorizat să funcționeze în perimetrul portuar ........... din administrarea ................. și să efectueze următoarele categorii de activități:

1 Încărcarea-descărcarea navelor în porturi, în rade sau în puncte izolate și amararea mărfurilor PO
2 Expediții de mărfuri din porturi PE
3 Depozitarea mărfurilor în magazii sau pe platforme portuare PD
4 Legarea-dezlegarea navelor de la chei PL
5 Agenturare nave PA
6 Aprovizionarea navelor cu alimente și materiale PS

în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. ...../..... și ale caietului de sarcini anexat la prezenta.

Director,
Secretar de stat,
Data emiterii .......................
Valabilă până la ................................


Anexa Nr. 6.3

Ministerul Transporturilor
Seria .......... Nr. .........
Autorizație
de funcționare în perimetrul portuar și pe căile navigabile

Agentul economic ..................................., cod fiscal ................., este autorizat să funcționeze în perimetrul portuar ................ din administrarea ....................... și pe calea navigabilă .................... din administrarea ..................... și să efectueze următoarele categorii de activități:

1 Pilotajul navelor în porturi și pe căile navigabile PN
2 Remorcajul pentru manevra navelor în rade, porturi și pe căile navigabile RM
3 Extracții de balast EB
4 Depoluarea căilor navigabile și a acvatoriilor portuare DP
5 Salvarea navelor SN
6 Ranfluarea navelor FN
7 Pescuitul industrial PI
8 Măsurători batimetrice sau topometrice MT
9 Dragarea, întreținerea, repararea căilor navigabile și a acvatoriilor portuare DR
10 Construcții și reparații hidrotehnice civile, industriale, drumuri, poduri, căi ferate etc. CH
11 Bunkerarea navelor BN

în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. ...../...... și ale caietului de sarcini anexat la prezenta.

Director,
Secretar de stat,
Data emiterii .......................
Valabilă până la ................................


Anexa Nr. 6.4

Ministerul Transporturilor
Seria .......... Nr. .........
Autorizație
de funcționare în perimetrul portuar

Agentul economic ........................................................................................................................................................, cod fiscal ..................................................................................., este autorizat să funcționeze în perimetrul portuar ................... din administrarea ............................ ................................................. și să efectueze următoarele categorii de activități:

1 Curățări tancuri și hambare, preluări reziduuri de la nave CT
2 Reparații utilaje portuare RU
3 Reparații nave în afara incintei șantierului naval RN
4 Transport rutier TR
5 Reparații auto RA
6 Reprezentanțe firme RF
7 Servicii de control mărfuri CM
8 Servicii de reclamă și publicitate RP
9 Servicii de telecomunicații TL
10 Cercetare științifică și proiectare CS
11 Consultanță, servicii informaționale CI
12 Servicii de salubrizare SS
13 Servicii de pază SP
14 Alte activități comerciale AC
15 Agenții de docheri și de personal navigant AP

în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului transportului nr. ...../...... și ale caietului de sarcini anexat la prezenta.

Director,
Secretar de stat,
Data emiterii .......................
Valabilă până la ................................


Anexa Nr. 7

Metodologia
privind obținerea licențelor și a autorizațiilor, controlul, suspendarea, retragerea și prelungirea acestora[1]
1. Generalități

Prezenta metodologie se referă la întregul sistem instituit pentru obținerea licențelor de transport naval, a autorizațiilor de efectuare a transporturilor navale de mărfuri și călători, precum și a autorizațiilor de funcționare în perimetrele portuare și pe căile navigabile, fiind un ghid util atât pentru agenții economici solicitanți, cât și pentru personalul Ministerului Transporturilor cu sarcini în acest domeniu.

2. Definiții

Licența de transport naval, definită în conformitate cu art. 7 din ordin, poate fi simplă, dacă este acordată pentru o singură activitate, sau poate fi multiplă, dacă este acordată pentru două sau mai multe activități și dacă aceste activități se efectuează cu același parc de mijloace tehnice și cu același personal.

Autorizația de efectuare a transportului naval și autorizația de funcționare în perimetrele portuare și pe căile navigabile, definite în conformitate cu art. 7 din ordin, pot fi simple, dacă sunt acordate pentru o singură activitate, sau pot fi multiple, dacă sunt acordate pentru două sau mai multe activități și dacă aceste activități se efectuează cu același parc de mijloace tehnice și cu același personal.

Caietul de sarcini este documentul care însoțește licența sau autorizația și cuprinde condițiile complexe în care autoritatea publică permite desfășurarea activităților de transport, precum și prestațiile auxiliare în porturi și pe căile navigabile. Caietul de sarcini poate cuprinde condițiile pentru o singură activitate sau pentru mai multe activități din aceeași grupă.

3. Organismele sistemului
  • Ministerul Transporturilor, autoritatea publică în domeniul transporturilor.
  • Direcția porturilor și navigației maritime - D.P.N.M. - și Direcția generală a Dunării și canalelor navigabile - D.G.D.C.N. -, direcții de specialitate în cadrul Ministerului Transporturilor, asigură emiterea licențelor și a autorizațiilor, precum și efectuarea controlului privind respectarea prevederilor acestora.
  • Compartimente de licențe și autorizații - C.L.A. -, organe de lucru în cadrul D.P.N.M. și D.G.D.C.N. în procesul de acordare a licențelor și a autorizațiilor.
  • Centrul de perfecționare a personalului din marina civilă și calificare personal pentru exploatare portuară Constanța, instituție publică în subordinea Ministerului Transporturilor, abilitată să organizeze cursuri pentru formarea managerială a personalului de conducere a activităților specifice procesului de transport maritim.
  • Centrul de perfecționare a personalului din navigația fluvială Galați, instituție publică în subordinea Ministerului Transporturilor, abilitată să organizeze cursuri pentru formarea managerială a personalului de conducere a activităților specifice procesului de transport fluvial.
  • Administrația de port sau de cale navigabilă, regie autonomă de administrare a infrastructurilor, care avizează solicitările agenților economici înainte de solicitarea autorizației.
  • Căpitănia portului, instituție publică din subordinea Ministerului Transporturilor care ține evidența agenților economici deținători de licențe și de autorizații, care activează în zona sa de competență.
  • Inspectoratul navigației civile (I.N.C.), direcție de specialitate în cadrul Ministerului Transporturilor cu rol de înmatriculare a mijloacelor tehnice plutitoare ale agenților economici și de atestare a personalului navigant și care coordonează activitatea căpităniilor portuare și asigură personal de specialitate pentru efectuarea controlului privind respectarea licențelor și a autorizațiilor.
4. Documentele sistemului
4.1. Documentele privind acordarea licenței

4.1.1. Cererea privind acordarea licenței (modelul cuprins în anexa nr. 7.1.).

Pe verso, cererea are înscris cuprinsul dosarului care se depune pentru obținerea licenței.

4.1.2. Caietele de sarcini cuprind condițiile privind navele și celelalte mijloace tehnice utilizate, precum și condițiile privind personalul de conducere (modelele cuprinse în anexele nr. 3, 3.1 și 3.2).

4.1.3. Licența de transport naval (modelul cuprins în anexa nr. 5).

4.1.4. Angajamentul agentului economic de a respecta condițiile din caietul de sarcini este documentul în baza căruia se eliberează licența (modelul cuprins în anexa nr. 7.2).

4.1.5. Registrul de evidență a cererilor de acordare a licențelor (modelul cuprins în anexa nr. 7.3).

4.1.6. Registrul de evidență a licențelor are rolul de a atribui seria și numărul licențelor (modelul cuprins în anexa nr. 7.4).

4.1.7. Registrul de evidență a agenților economici care dețin licențe (modelul cuprins în anexa nr. 7.5).

4.1.8. Raportul Compartimentului de licențe și autorizații este documentul în baza căruia se ia decizia de a acorda sau nu licența solicitată (modelul cuprins în anexa nr. 7.6).

4.1.9. Cererea de renunțare la licență (modelul cuprins în anexa nr. 7.7).

4.2. Documente privind autorizarea

4.2.1. Cererea privind acordarea autorizațiilor (modelul cuprins în anexele nr. 7.8.1, 7.8.2, 7.8.3, 7.8.4). Pe verso, cererea are înscris cuprinsul dosarului care se depune pentru obținerea autorizației.

4.2.2. Caietele de sarcini cuprind condițiile de autorizare specifice fiecărei activități (modelele cuprinse în anexele nr. 4.1, 4.2, ... 4.19), cadrul normativ, condițiile privind mijloacele tehnice, condițiile privind personalul de conducere și cel de execuție, condițiile generale și cele speciale, raportarea indicatorilor.

4.2.3. Autorizația, care, după caz, este de efectuare a transporturilor navale, de funcționare în perimetrul portuar, de funcționare în perimetrul portuar și pe căile navigabile (modelele cuprinse în anexele nr. 6.1, 6.2, 6.3, 6.4).

4.2.4. Angajamentul agentului economic de a respecta condițiile din caietul de sarcini este documentul în baza căruia se eliberează autorizația (modelul cuprins în anexa nr. 7.9).

4.2.5. Registrul de evidență a cererilor de acordare a autorizațiilor (modelul cuprins în anexa nr. 7.10).

4.2.6. Registrul de evidență a autorizațiilor are rolul de a atribui seria și numărul autorizațiilor (modelul cuprins în anexa nr. 7.11).

4.2.7. Registrul de evidență a agenților economici care sunt autorizați (modelul cuprins în anexa nr. 7.12).

4.2.8. Raportul Compartimentului de licențe și autorizații este documentul în baza căruia se ia decizia de a elibera sau nu autorizația solicitată (modelul cuprins în anexa nr. 7.13).

4.2.9. Cerere de renunțare la autorizație (modelul cuprins în anexa nr. 7.14).

4.3. Documente privind controlul și sancționarea

4.3.1. Legitimația de control privind modul de respectare a licențelor și a autorizațiilor (modelul cuprins în anexa nr. 7.15).

4.3.2. Procesul-verbal de control (modelul cuprins în anexa nr. 7.16).

4.3.3. Registrul de evidență a proceselor-verbale (modelul cuprins în anexa nr. 7.17).

5. Metodologia de obținere a licențelor și a autorizațiilor

5.1. Agentul economic, prin reprezentant împuternicit în acest scop, interesat în obținerea licenței și/sau autorizației, se prezintă la Ministerul Transporturilor - Direcția porturilor și navigației maritime - D.P.N.M. - și, respectiv, Direcția generală a Dunării și canalelor navigabile - D.G.D.C.N. - Compartimentul de licențe și autorizații, unde solicită cererea privind acordarea licenței/autorizației.

5.2. Cererea completată cu datele necesare, însoțită de documentația precizată pe verso se depune la Compartimentul de licențe și autorizații, unde se înregistrează și se stabilește termenul de prezentare a persoanei împuternicite să semneze angajamentul și să ridice licența și/sau autorizația.

5.3. Expertul desemnat de șeful Compartimentului de licențe și autorizații cu analizarea solicitării va verifica dacă cererea este însoțită de documentația completă prevăzută pentru licența și/sau autorizația solicitată. În cazul în care documentația nu este completă Compartimentul de licențe și autorizații va comunica în scris agentului economic lista documentelor lipsă sau neconforme. Intervalul de timp scurs de la comunicare și până la completarea documentației nu este cuprins în termenul de 30 de zile în care se analizează solicitarea licenței și/sau autorizației.

5.4. În urma analizei documentației complete, expertul elaborează, în două exemplare, caietul de sarcini al activităților și întocmește un raport către Compartimentul de licențe și autorizații, care urmează a fi aprobat de directorul direcției respective.

5.5. După aprobarea raportului, expertul va elabora, în două exemplare, angajamentul agentului economic și licența/autorizația corespunzătoare și va anunța agentul economic să se prezinte pentru eliberarea documentelor.

5.6. În cazul în care concluzia Compartimentului de licențe și autorizații, validată de D.P.N.M. și, respectiv, de D.G.D.C.N., este că nu se poate acorda licența și/sau autorizația, acest fapt se comunică în scris agentului economic, sub semnătura directorului. Comunicarea va cuprinde motivele de bază pentru care nu se poate acorda licența și/sau autorizația.

Agentul economic poate depune o nouă cerere de acordare a licenței și/sau autorizației după ce se conformează criteriilor expuse în scrisoarea de răspuns la prima solicitare.

5.7. Agentul economic poate depune contestație în termen de 10 zile de la data comunicării la secretarul de stat cu sarcini în domeniu, care poate dispune reanalizarea cererii.

5.8. Agentul economic care nu este mulțumit de modul de rezolvare a contestației se poate adresa în justiție, în baza Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990.

5.9. Caietul de sarcini elaborat pentru un agent economic este semnat pe fiecare pagină de expertul care l-a întocmit și poartă ștampila direcției pe fiecare pagină.

Licența/autorizația se semnează de directorul direcției de specialitate și de secretarul de stat și poartă ștampilele corespunzătoare.

5.10. Licența/autorizația este eliberată de șeful Compartimentului de licențe și autorizații reprezentantului împuternicit al agentului economic, care va semna în fața acestuia angajamentul.

5.11. La eliberare, licența/autorizația va purta seria și numărul de ordine din registrul deschis la Compartimentul de licențe și autorizații. Seria este formată din ultimele două cifre ale anului în care se eliberează licența/autorizația, iar numărul este dat din registrul de evidență a licențelor sau din registrul de evidență a autorizațiilor. Înregistrările sunt completate de șeful Compartimentului de licențe și autorizații după ce licența/autorizația este semnată de directorul direcției de specialitate.

5.12. Prin grija șefului Compartimentului de licențe și autorizații se vor completa și datele din registrul de evidență a agenților economici autorizați.

6. Prelungirea licențelor/autorizațiilor

6.1. În vederea prelungirii licențelor/autorizațiilor, cu minimum 30 de zile înaintea termenului de expirare a valabilității acestora, agentul economic are obligația, în mod similar procedurii de obținere, să se prezinte cu o cerere, însoțită de documentația corespunzătoare modificărilor survenite de la obținerea precedentei licențe/autorizații.

6.2. Agentul economic are obligația să se prezinte cu licența/autorizația deținută, prelungirea făcându-se prin reținerea celei expirate și eliberarea uneia noi.

6.3. Procedura de prelungire este similară celei de la obținere, cu precizarea că în registrul agenților economici va fi înscrisă și seria și numărul licenței/autorizației noi.

7. Controlul agenților economici privind modul de respectare a licențelor și autorizațiilor

7.1. Controlul agenților economici privind modul de respectare a licențelor și autorizațiilor se face de către experți din cadrul D.P.N.M., D.G.D.C.N. și I.N.C., special împuterniciți.

7.2. Expertul care deține legitimația de control (modelul cuprins în anexa nr. 7.15) poate efectua controlul la un agent economic numai în baza unei delegări semnate de directorii direcțiilor de specialitate (D.P.N.M., D.G.D.C.N.).

7.3. Controlul se efectuează în concordanță cu caietul de sarcini. În urma controlului, expertul întocmește procesul-verbal de control (modelul cuprins în anexa nr. 7.16). Expertul are obligația de a propune menținerea, suspendarea sau retragerea licenței sau a autorizației.

7.4. Decizia de suspendare sau de retragere a licenței sau a autorizației revine secretarului de stat, la propunerea directorilor direcțiilor de specialitate (D.P.N.M. și D.G.D.C.N.).

7.5. Decizia de suspendare sau de retragere a licenței sau a autorizației se comunică agentului economic în termen de 10 zile de la data încheierii procesului-verbal de control.

7.6. Această decizie se comunică prin grija Compartimentului de licențe și autorizații și a administrației portuare sau a căii navigabile unde a fost autorizat să funcționeze agentul economic. Administrația va rezilia contractul cu agentul economic căruia i s-a retras autorizația.

7.7. În cazul suspendării autorizației se stabilește un termen în care agentul economic are obligația de încadrare în prevederile caietului de sarcini. În acest caz, administrațiile portuare sau ale căilor navigabile nu au obligația de a rezilia contractul cu agentul economic.

7.8. Direcțiile de specialitate (D.P.N.M. și D.G.D.C.N.) au obligația de a verifica dacă agentul economic a luat măsurile necesare în vederea încadrării în prevederile caietului de sarcini și de a anula suspendarea sau de a propune retragerea licenței.

7.9. Măsura de retragere a licenței sau a autorizației se propune de expertul-controlor în următoarele cazuri:

  • nu mai sunt îndeplinite condițiile inițiale privind siguranța navigației, mărfurilor, călătorilor și de protecție a mediului;
  • nu mai sunt îndeplinite condițiile de încadrare în normele internaționale recunoscute sau adoptate în țară;
  • nu se iau măsurile de încadrare în prevederile caietului de sarcini în cadrul termenului de suspendare a licenței sau a autorizației.

7.10. Măsura de suspendare a licenței sau a autorizației se propune de expertul-controlor în toate cazurile în care nu se respectă prevederile caietelor de sarcini, cu excepția cazurilor când se propune retragerea.

7.11. Expertul-controlor nu are dreptul să oprească derularea unor activități, chiar dacă se încalcă condițiile de autorizare.

7.12. Agentul economic poate depune contestație, în termen de 10 zile de la data comunicării, la secretarul de stat, în cazul luării împotriva sa a măsurii de suspendare sau de retragere a licenței sau a autorizației. Secretarul de stat va analiza contestația și în termen de 30 de zile va lua decizia privind menținerea sau anularea măsurii.

7.13. Agentul economic care nu este mulțumit de modul de rezolvare a contestației se poate adresa în justiție, în baza Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990.

8. Renunțarea agenților economici la licențe și autorizații

8.1. Agentul economic deținător al unei licențe și/sau autorizații poate renunța la aceasta în cazul în care nu mai desfășoară activitățile pentru care au fost eliberate.

8.2. Cererea corespunzătoare (modelele cuprinse în anexele nr. 7.6. și 7.13) se depune la Compartimentul de licențe și autorizații împreună cu licența și/sau autorizația și caietul de sarcini corespunzător.

8.3. Compartimentul de licențe și autorizații va opera în mod corespunzător în registrele de evidență și va anunța administrațiile portuare și ale canalelor navigabile interesate.

8.4. Renunțarea la licență și/sau autorizație intră în vigoare de la data prezentării cererii sau de la o dată ulterioară, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii cererii.

9. Dispoziții finale

9.1. Toate documentele care se eliberează unui agent economic se vor redacta în mod unitar, pe baza modelelor cuprinse în prezentul ordin, utilizând computere cu memorii corespunzătoare.

9.2. Evidențele prevăzute în prezentul ordin se vor ține atât scriptic pe formularele stabilite, cât și utilizând computere adecvate.

9.3. Multiplicarea documentelor redactate la computer se va face cu aparate de fotocopiere.

9.4. Certificarea fiecărei pagini și a fiecărui exemplar emis se va face, după multiplicare, de către expertul Compartimentului de licențe și autorizații prin semnătură și aplicarea ștampilei direcției de specialitate.

9.5. Falsificarea sau emiterea frauduloasă a documentelor privind licențele și autorizațiile cuprinse în prezenta metodologie se pedepsește potrivit legii.


Anexa Nr. 7.1

Cerere
pentru acordarea licenței de transport naval

Agentul economic ...................................................................................................................... ..........................................................., cu sediul în ...................................................................., str. .................................... nr. ........, înregistrat în Registrul comerțului la Camera de comerț și industrie a județului .................... sub nr. .........., cod fiscal ..................., telefon ..........................., telex ........................, fax ....................., reprezentat prin ........................................................................., domiciliat în ............. ..........................................., str. ................................................. nr. ......, B.I. seria .......... nr. ........................, eliberat de ............................................................., având funcția de ..............................................., pe baza pieselor anexate la dosar[2] solicit eliberarea licenței de transport naval pentru următoarele activități de transport[3]:

Fluvial Maritim
- transport de mărfuri FM MM
- transport de persoane FC MC
- transport de mărfuri periculoase FP MP
- transport de mărfuri agabaritice FA MA
- transport combinat de mărfuri, călători, vehicule, pentru traversări căi navigabile FT MR
Data ............
Semnătura,
Direcției ........................
Compartimentul de licențe și autorizații

(verso)

Dosarul va cuprinde următoarele piese:

a) cererea agentului economic, cu indicarea activităților pentru care se solicită licența de transport;

b) dovada înregistrării la Registrul comerțului și statutul din care să rezulte ca obiect de activitate „transportul naval de ...........................";

c) lista parcului de nave pentru transport aflate în proprietate sau închiriate, împreună cu avizul eliberat de către o societate de clasificare recunoscută de autoritatea publică abilitată în acest scop sau a căpităniilor porturilor de înmatriculare a navelor;

d) dosarul persoanei desemnate pentru conducerea și organizarea activității de transport, care cuprinde:

  • actul emis de agentul economic prin care persoana în cauză este desemnată pentru conducerea și organizarea activității de transport și calitatea de angajat al acestuia în cadrul agentului economic solicitant;
  • dovada de studii pentru persoana desemnată;
  • curriculum vitae al persoanei desemnate, care să descrie detaliat natura și durata funcțiilor îndeplinite în activitatea de transport și alte activități profesionale;
  • certificatul de cazier judiciar.

În cazul în care persoana desemnată pentru conducerea și organizarea activității de transport a semnat contractul de management, va prezenta numai hotărârea adunării generale a acționarilor;

e) memoriu privind activitățile pe care le va desfășura agentul economic.

Toate actele solicitate se prezintă în original și în copie pentru autentificare de către Compartimentul de licențe și autorizații sau în copie legalizată.


Anexa Nr. 7.2

Angajament

1. Subscrisa ....................................................................................................., persoană juridică, cu sediul în ........................................, str. ............................. nr. ......, înregistrată în Registrul comerțului la Camera de comerț și industrie a județului ............................ sub nr. ................, prin reprezentantul său ................................, domiciliat în ........................., str. ..................... nr. ......, B.I. seria ......... nr. ..................., eliberat de .........................., în baza Deciziei nr. ..........., având funcția de .............................................

2. Suntem de acord cu prevederile licenței de transport și ne obligăm să conducem și să organizăm activitatea de transport pentru: (după caz)[4]

Fluvial Maritim
- transport de mărfuri FM MM
- transport de persoane FC MC
- transport de mărfuri periculoase FP MP
- transport de mărfuri agabaritice FA MA
- transport combinat de mărfuri, călători, vehicule, pentru traversări căi navigabile FT MR

în conformitate cu caietul de sarcini seria ................. nr. ..............

Administratorul societății comerciale.................................................. (numele în clar)
Data ..................
Semnătura,


Anexa Nr. 7.7

Cerere
de renunțare la licență

Agentul economic ...................................................................................................................... ..................................................................., cu sediul în ........................................, str. ........................ nr. ............, înregistrat în Registrul comerțului la Camera de comerț și industrie a județului ............................ sub nr. ............, cod fiscal .................., tel. .........., telex .........., fax ............., reprezentat prin ......................................................., domiciliat în ..................................................., str. ..................................... nr. ......., B.I. seria ......... nr. .................., eliberat de ........................, având funcția de ................................................................................, vă aducem la cunoștință că începând cu data de ................................... nu vom mai desfășura activitățile de transport naval pentru care ni s-a acordat licența seria ............ nr. .............................

În consecință, rugăm a fi scos din evidența dumneavoastră.

Data .................
Semnătura,


Depunem anexat licența seria ............... nr. ......... și caietul de sarcini aferent.

Compartimentului de licențe și autorizații


Anexa Nr. 7.8.1

Cerere
pentru acordarea autorizației de efectuare de transporturi navale

Agentul economic ....................................................................................................................... ............................................................................................., cu sediul în .........................................., str. ............................................................ nr. ............, înregistrat în Registrul comerțului la Camera de comerț și industrie a județului ............................. sub nr. .................., cod fiscal .................., telefon ......................, telex .........................., fax ................................., reprezentat prin ..........................................................................., domiciliat în ............................................................., str. .................................. nr. .........., B.I. seria ............ nr. ..............................., eliberat de ........................., având funcția de ...................................................................., pe baza pieselor anexate la dosar[2] solicit eliberarea autorizației pentru activitatea[5]:

Fluvial Maritim
- transport de mărfuri FM MM
- transport de persoane FC MC
- transport de mărfuri periculoase FP MP
- transport de mărfuri agabaritice FA MA
- transport combinat de mărfuri, călători, vehicule, pentru traversări căi navigabile FT MR
Data .........
Semnătura,
Direcției ..............................
Compartimentul de licențe și autorizații

(verso)

Dosarul va cuprinde următoarele piese:

a) cererea agentului economic, cu indicarea activităților pentru care se solicită autorizația de efectuare transporturi navale;

b) licența de transport naval obținută;

c) memoriu privind activitatea de transport naval ce urmează a fi desfășurată, cu precizarea zonelor geografice.


Anexa Nr. 7.8.2

Cerere
pentru acordarea autorizației de funcționare în perimetrul portuar

Agentul economic ...................................................................................................................... .........................................., cu sediul în ........................................ str. ....................................... nr. ..., înregistrat în Registrul comerțului la Camera de comerț și industrie a județului ................ sub nr. ............, cod fiscal .............., telefon .............., telex ............, fax ..........., reprezentat prin ......................................................................, domiciliat în ........................................................, str. ............................... nr. ......, B.I. seria .............. nr. ....................., eliberat de ....................., având funcția de ......................................................, pe baza pieselor anexate la dosar[2] solicit eliberarea autorizației de funcționare în perimetrul portuar pentru următoarele activități[5]:

1 Încărcarea/descărcarea navelor în porturi, în rade sau în puncte izolate și amararea mărfurilor PO
2 Expediții de mărfuri din porturi PE
3 Depozitarea mărfurilor în magazii sau pe platforme portuare PD
4 Legarea/dezlegarea navelor de la chei PL
5 Agenturare nave PA
6 Aprovizionarea navelor cu alimente și materiale PS
Data.........
Semnătura,
Direcției ..............................
Compartimentul de licențe și autorizații

(verso)

Dosarul va cuprinde următoarele piese:

a) cererea agentului economic, cu indicarea activităților pentru care se solicită autorizația de funcționare în perimetrul portuar;

b) dovada înregistrării la Registrul comerțului și statutul din care să rezulte ca obiect de activitate toate activitățile pentru care se solicită autorizarea;

c) lista principalelor mijloace fixe, dotări, construcții etc. ce urmează a fi utilizate în desfășurarea activității;

d) documentul de numire a persoanei care conduce activitatea, diplomele care atestă calificarea acesteia, curriculum vitae al acestei persoane;

e) avizele administrațiilor portuare unde agentul economic dorește să-și desfășoare activitatea.

Avizele vor cuprinde condițiile în care agentul economic poate funcționa în perimetrul portuar;

f) memoriu privind activitățile pe care le va desfășura agentul economic.


Anexa Nr. 7.8.3

Cerere
pentru acordarea autorizației de funcționare în perimetrul portuar și pe căile navigabile

Agentul economic ....................................................................................................................................... .................................................................., cu sediul în ........................................., str. ........................... nr. ........., înregistrat în Registrul comerțului la Camera de comerț și industrie a județului .......................... sub nr. .........., cod fiscal .................., telefon .................., telex .............., fax ..............., reprezentat prin ........................................................., domiciliat în .................................................................................., str. ................................... nr. .........., B.I. seria ............ nr. ........................., eliberat de ..............................., având funcția de ......................................................................., pe baza pieselor anexate la dosar[2] solicit eliberarea autorizației de funcționare în perimetrul portuar și pe căile navigabile pentru următoarele activități[5]:

1 Pilotajul navelor în porturi și pe căile navigabile PN
2 Remorcajul pentru manevra navelor în rade, porturi și pe căile navigabile RM
3 Extracții de balast EB
4 Depoluarea căilor navigabile și acvatoriilor portuare DP
5 Salvarea navelor SN
6 Ranfluarea navelor FN
7 Pescuitul industrial PI
8 Măsurători batimetrice sau topometrice MT
9 Dragarea, întreținerea, repararea căilor navigabile și acvatoriilor portuare DR
10 Construcții și reparații hidrotehnice, civile, industriale, drumuri, poduri, căi ferate etc. CH
11 Bunkerarea navelor BN
Data ..............
Semnătura,
Direcției ...........................
Compartimentul de licențe și autorizații

(verso)

Dosarul va cuprinde următoarele piese:

a) cererea agentului economic, cu indicarea activităților pentru care se solicită autorizația de funcționare în perimetrul portuar;

b) dovada înregistrării la Registrul comerțului și statutul din care să rezulte ca obiect de activitate toate activitățile pentru care se solicită autorizarea;

c) lista principalelor mijloace fixe, dotări, construcții etc. ce urmează a fi utilizate în desfășurarea activității;

d) documentul de numire a persoanei care conduce activitatea, diplomele care atestă calificarea acesteia, curriculum vitae al acestei persoane;

e) avizele administrațiilor portuare și/sau de căi navigabile unde agentul economic dorește să-și desfășoare activitatea. Avizele vor cuprinde condițiile în care agentul economic poate funcționa în perimetrul portuar sau pe căile navigabile;

f) memoriu privind activitățile pe care le va desfășura agentul economic.


Anexa Nr. 7.8.4

Cerere
pentru acordarea autorizației de funcționare în perimetrul portuar

Agentul economic ...................................................................................................................................... .................................................................., cu sediul în ........................................, str. ........................... nr. ........., înregistrat în Registrul comerțului la Camera de comerț și industrie a județului .......................... sub nr. .........., cod fiscal ................., telefon ................., telex .............., fax ................., reprezentat prin ..........................................................., domiciliat în .................................................................................., str. ................................... nr. .........., B.I. seria ............ nr. ........................., eliberat de ..............................., având funcția de........................................................................, pe baza pieselor anexate la dosar[2] solicit eliberarea autorizației de funcționare în perimetrul portuar pentru următoarele activități[5]:

1 Curățări de tancuri și hambare, preluări reziduuri de la nave CT
2 Reparații utilaje portuare RU
3 Reparații nave în afara incintei șantierului naval RN
4 Transport rutier TR
5 Reparații auto RA
6 Reprezentanțe firme RF
7 Servicii de control mărfuri CM
8 Servicii de reclamă și publicitate RP
9 Servicii de telecomunicații TL
10 Cercetare științifică și proiectare CS
11 Consultanță, servicii informaționale CI
12 Servicii de salubrizare SS
13 Servicii de pază SP
14 Alte activități comerciale AC
15 Agenții de docheri și de personal navigant AP
Data ...................
Semnătura,
Direcției .................................
Compartimentul de licențe și autorizații

(verso)

Dosarul va cuprinde următoarele piese:

a) cererea agentului economic, cu indicarea activităților pentru care se solicită autorizația de funcționare în perimetrul portuar;

b) dovada înregistrării la Registrul comerțului și statutul din care să rezulte ca obiect de activitate toate activitățile pentru care se solicită autorizarea;

c) lista principalelor mijloace fixe, dotări, construcții etc. ce urmează a fi utilizate în desfășurarea activității;

d) avizele administrațiilor portuare unde agentul economic dorește să-și desfășoare activitatea. Avizele vor cuprinde condițiile în care agentul economic poate funcționa în perimetrul portuar;

f) memoriu privind activitățile pe care le va desfășura agentul economic.


Anexa Nr. 7.9

Angajament

1. Subscrisa ......................................................................................................, persoană juridică, cu sediul în ............................................................, str. ...................................................... nr. ............., înregistrat în Registrul comerțului la Camera de comerț și industrie a județului ........................................ sub nr. ..................................., prin reprezentantul său ......................................................., domiciliat în ..........................................., str. ........................................ nr. ..................., B.I. seria ....... nr. ........................, eliberat de ..........................., în baza Deciziei nr. ............., având funcția de ................................

2. Suntem de acord cu prevederile autorizației seria ................ nr. .................................... și ne obligăm să conducem și să organizăm activitatea în conformitate cu caietul de sarcini.

Data...........................
Semnătura reprezentantului împuternicit,


Anexa Nr. 7.14

Cerere
de renunțare la autorizație

Agentul economic ................................................................................................................................... ........................................., cu sediul în .........................................., str. .............................................. nr. ........, înregistrat în Registrul comerțului la Camera de comerț și industrie a județului .......................... sub nr. ......................, cod fiscal ......................., telefon ................., telex ..................., fax ...................., reprezentat prin ................................................................., domiciliat în ............................................, str. .................................. nr. .........., B.I. seria .......... nr. ......................., eliberat de ............................., având funcția de ................................................................, vă aducem la cunoștință că începând cu data de ......................................... nu vom mai desfășura activitățile de transport naval pentru care ni s-a acordat autorizația seria ....................... nr. .................................

În consecință, rugăm a fi scos din evidența dumneavoastră.

Data............................
Semnătura,

Depunem anexat autorizația seria ................... nr. ........ și caietul de sarcini aferent.

Compartimentului de licențe și autorizații


Anexa Nr. 7.15

fotografie
Ministerul Transporturilor
Legitimație de controlor


Seria ...................... Nr. ................
Dl .................................. are dreptul de control privind modul de

respectare a licențelor și autorizațiilor.

Director,
B.I. seria ....... nr. ...............................
Valabil până la data de .......................


Anexa Nr. 7.16

Proces-verbal de control Nr. .........................
Încheiat astăzi ........................................
(ziua, luna, anul)

Subsemnatul ................................................................................................, posesorul legitimației de controlor ................................................................., eliberată de Ministerul Transporturilor, am efectuat controlul privind modul de respectare a licenței ......................................................................................... și/sau autorizației ........................................... acordate agentului economic .........................................., cu sediul în ......................................., și am constatat următoarele:


(Notă: se va prezenta modul de încadrare în prevederile fiecărui capitol din caietul de sarcini)

Față de cele constatate propun:

  • menținerea licenței și/sau autorizației;
  • suspendarea licenței și/sau autorizației;
  • retragerea licenței și/sau autorizației;

motivat de: ........................................................

Controlor,
Reprezentantul agentului economic,



Rectificări

În Hotărârea Guvernului nr. 460/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 230 din 23 august 1994, se fac următoarele rectificări:

  • La articolul 4 alineatul (2), după: ...„Institutul de sănătate publică și cercetări medicale Timișoara"... se introduce „Institutul de sănătate publică și cercetări medicale Târgu Mureș"...
  • La articolul 7, alineatul (2) se completează cu cuvintele „cu excepția regiei autonome".


* * *


Numărul Regulamentului Băncii Naționale a României privind efectuarea operațiunilor valutare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 263 din 19 septembrie 1994, în loc de „V/10.813" se va citi „7".



Referințe

  1. Anexele nr. 3, 4, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.10, 7.11, 7.12, 7.13, 7.17 se vor putea consulta la sediul Ministerului Transporturilor - Direcția porturilor și navigației maritime și Direcția generală a Dunării și canalelor navigabile - la administrațiile porturilor/căilor navigabile, precum și la căpităniile portuare coordonatoare.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 Cuprinsul dosarului este prevăzut pe verso.
  3. Se barează activitățile pentru care nu se solicită licența.
  4. Se înscriu numai activitățile pentru care se eliberează licența.
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 Se barează activitățile pentru care nu se solicită autorizația.