Monitorul Oficial 66bis/1993: Diferență între versiuni

Sari la navigare Sari la căutare
Fără descriere a modificării
Linia 4.821: Linia 4.821:


=== Protocolul Nr. 3 privind schimburile între România și Comunitate de produse agricole transformate, la care se referă art. 14 al acordului ===
=== Protocolul Nr. 3 privind schimburile între România și Comunitate de produse agricole transformate, la care se referă art. 14 al acordului ===
:::Articolul 1
1. Comunitatea acordă produselor originare din România concesiile tarifare prevăzute în anexa A.
Pentru mărfurile pentru care este prevăzută a reducere a elementului agricol, în conformitate cu prevederile art. 3, această reducere este aplicabilă în limitele cantităților stabilite în anexa B.
2. România va acorda, începând de la 1 ianuarie 1996, produselor agricole transformate la care se referă anexa C, concesiile tarifare stabilite conform prezentului protocol.
3. Comisia mixtă poate:
* extinde lista produselor agricole transformate la care se referă prezentul protocol;
* majora cantitățile de produse agricole transformate care beneficiază de concesiile la care se referă anexa B.
4. Comisia mixtă poate înlocui concesiile la care se referă paragrafele 1 și 2 printr-un regim de sume compensatorii, fără limitare de cantitate, stabilit pe baza diferențelor de preț constatate pe piețele României și, respectiv, ale Comunității, la produsele agricole de bază care intră în compoziția produselor agricole transformate reglementate prin prezentul protocol. Comisia mixtă stabilește lista mărfurilor supuse acestor sume compensatorii, precum și lista produselor de bază. El hotărăște, în acest scop, modalitățile generale de aplicare.
:::Articolul 2
În sensul articolelor ce urmează, se înțelege prin:
* ''mărfuri'': produsele agricole transformate la care se referă prezentul protocol;
* ''element agricol de impunere'': partea de impunere corespunzând cantităților de produse agricole încorporate și dedusă din impunerea aplicabilă acestor produse în caz de import în starea lor inițială;
* ''element neagricol al impunerii'': partea din impunere obținută prin deducerea din impunerea totală a elementului agricol al impunerii;
* ''produse de bază'': produsele agricole considerate ca intrând în compoziția mărfurilor în sensul Reglementării (C.E.E.) nr. 3033/1980;
* ''suma de bază'': suma calculată pentru un produs de bază, conform art. 6 al Reglementării (C.E.E.) nr. 3033/1980 și care servește pentru determinarea elementului mobil aplicabil unei anumite mărfi, conform aceleiași reglementări.
:::Articolul 3
1. Începând cu data intrării în vigoare a acordului, Comunitatea elimină progresiv elementul neagricol al impunerii, potrivit ritmului stabilit în anexa A.
2. Comunitatea aplică importurilor originare din România un element agricol la import, stabilit potrivit următoarelor prevederi:
a) pentru mărfurile pentru care anexa A prevede un element agricol (M.O.B.), acesta este același cu cel aplicabil importurilor din oricare țară terță;
b) pentru mărfurile pentru care anexa A prevede un element agricol redus (M.O.B.R.), acesta este calculat prin reducerea cu 20% în 1993, cu 40% în 1994 și cu 60% începând cu 1995, a sumelor de bază pentru produsele de bază pentru care o reducere a prelevării este acordată prin aplicarea prezentului acord și prin reducerea cu 10%, 20% și, respectiv, cu 30% a sumei de bază pentru celelalte produse de bază.
Această reducere a elementului agricol nu se acordă decât în limitele contingentelor tarifare stabilite în anexa B; pentru cantitățile depășind aceste contingente tarifare, se restabilește elementul agricol aplicabil față de oricare țară terță.
3. Elementul agricol al impunerii este determinat potrivit reglementărilor aplicabile la importul de produse agricole transformate care nu sunt incluse în anexa nr. II a Tratatului de instituire a Comunității Economice Europene, ținând cont de reducerile prevăzute la paragraful 2 lit. b).
:::Articolul 4
1. România va stabili, înainte de 1 iulie 1995, elementul agricol al impunerii la mărfurile la care se referă anexa C, pe baza taxelor vamale aplicabile în 1995 la importul de produse agricole de bază originare din Comunitate, considerate ca intrând în compoziția acestor mărfuri. Ea va comunica aceste informații Comisiei mixte.
2. Taxele vamale aplicabile de către România mărfurilor la care se referă anexa C, începând de la intrarea în vigoare a acordului până la 31.12.1995 sunt cele în vigoare la 28.02.1993. Totuși, dacă, urmare a reformelor politicii agricole române, incidența elementului agricol al impunerii definit la art. 2 crește, România va informa Comisia mixtă, care poate accepta majorarea taxei respective până la concurența acestei incidențe.
3. România reduce progresiv impunerea aplicabilă mărfurilor la care se referă anexa C, potrivit ritmului stabilit de Comisia mixtă. Eliminarea elementului neagricol al impunerii trebuie să se realizeze cel mai târziu la 1 ianuarie 2000. Reducerea elementului agricol al impunerii va fi stabilită de Comisia mixtă, pe baza concesiilor aplicabile produselor de bază (la importul în România).
:::Articolul 5
Reducerile elementelor mobile la care se referă art. 3 paragraful 2 lit. b) nu se aplică decât de la <ref>Începutul trimestrului (sau al perioadei de stabilire a elementelor mobile), care urmează intrării în vigoare a acordului (interimar).</ref>.


==== Anexa A ====
==== Anexa A ====


<center> Lipsă pag. 32-45 </center>
<center> Lipsă pag. 33-45 </center>




Linia 4.930: Linia 4.980:
:21061010
:21061010
:21061090
:21061090


=== Protocolul Nr. 4 privind definirea noțiunii de produse originare și metodele de cooperare administrativă ===
=== Protocolul Nr. 4 privind definirea noțiunii de produse originare și metodele de cooperare administrativă ===
2.178 de modificări

Meniu de navigare